Brodega Skateboards

Danmark har fået et nyt skateboard-firma. Skateboard.dk har taget en snak med den nordjyske duo, Jesper Andreasen og Esben Garder, der er bagmændende bag Brodega Skateboards

 

Skateboard.dk:

Tillykke med lanceringen. Det ser godt ud.

I har jo en række projekter som blandt andet skateparkerne i Skørping, Roundwall og Onsdagscruiseren på CVet. Hvorfor har I nu kastet jer ud i dette board-eventyr?

 

BS:

Det har vi jo nok af flere årsager. Først og fremmest har det været en drengedrøm siden vi poppede den første ollie tilbage i 1986. Hvilken skateboarder har ikke haft et ønske om at starte et skatebrand ? Ideen om at gøre det sammen, har vi gået med længe, og efter et par år med lange snakke og udveksling af skøre ideer, er vi nu bare gået for den. Vi har nogle visioner for Brodega Skateboards og hvad vi ønsker at gøre med det, som ligger langt ud over blot at sælge nogle skateboards. Disse ideer og visioner er nok den væsentligste årsag til at vi har kastet os ud i det.

 

Skateboard.dk

Jamen så er vi jo nødt til at høre om de visioner. Hvad er ideen bag Brodega Skateboards?

 

BS:

Ideen bag Brodega Skateboards er selvfølgeligt først og fremmest, at levere et bundsolidt kvalitetsprodukt til skaterne. Det er essensen - at vi til alle tider leverer produkter som vi kan stå 100% inde for, og som vi selv er stoked over at have under fødderne. Derudover har vi et stort ønske om at Brodega Skateboards kan bruges som et talerør hvor igennem vi har mulighed for at fortælle mange af de historier vi mener der fortjener at blive fortalt. Det være sig både historier fra fortiden såvel som de helt friske. Dansk skateboarding har en smuk historie, som efterhånden har 4 årtier på bagen, og heri ligger der uanede mængder af fortællinger der fortjener at blive bragt frem i lyset. Samtidigt har vi nogle ønsker om at vi, med udgangspunkt i Brodega Skateboards, kan få mulighed for at være medvirkende til at repræsentere hver enkelt skateboarder i landet, uanset niveau eller bopæl. Uden at løfte sløret for de konkrete tanker, er det noget af det vi roder med. Helt grundlæggende vil Brodega Skateboards være vores mulighed for at hylde dansk skateboarding, og med afsæt i historien skabe grobund for en sjovere og bedre fremtid.

 

Skateboard.dk: 

Hvordan kommer dansk skateboardhistorie og jeres baggrund i dansk skateboarding til udtryk i produkterne?

 

BS:

Vi tror på Vi tror på at kulturen og historien har været medvirkende til at forme os hver især og vores syn på verden omkring os. Det sjove og kreative aspekt i skateboarding er forbandet smukt, og temmelig sikkert også grunden til, at vi alle har kastet vores livslange kærlighed her på.

Den enkelte skaters oplevelser og minder er selvsagt meget individuelle, men der er alligevel øjeblikke i skateboardings historie der har været så definerende for tiden, at alle må forholde sig hertil. Det kan være såvel et brand, en videopart, en boardgrafik, et skatespot eller en skomodel.

Vores produkter og Brodega’s grafiske linie, tager i høj grad afsæt i det historiske. Ikonisk grafisk materiale som har været definerende for historien, blot med et tydeligt dansk twist.

 

Skateboard.dk:

Det historiske kan man jo også ane i nogle af Roundwalls design. Men når i taler om skatekulturen, hvad mener I så? Altså skatekulturen er jo et bredt begreb, der spænder fra rødderne på gaden til atleterne, der har kurs mod OL….næste år…eller året efter..ja hvis det bliver til noget. Hvilken del af kulturen er der afspejles i Brodega Skateboards?

 

BS:

Heldigvis er kulturen et bredt begreb. Det giver plads til at vi alle kan forme vores egen virkelighed, uanset om man er på vej til OL eller i kiosken. Hjertet i Brodega handler for os i høj grad om sjælen og kærligheden til skateboarding. Alder, niveau og præferencer er ikke afgørende. Det er kulturen og det kreative og sjove aspekt der skal i fokus.. Det er det som har trukket os alle til, og grunden til at vi personligt har fastholdt forelskelsen igennem 30 år. Derfor har Brodega heller ikke et Pro-team men et Bro-team.

 

Skateboard.dk:

Bro-team? Hvad og hvem er det?

 

BS:

Bro-teamet består af 4 rødder, hvis alder spænder fra 24 til 45 år.

Yngste mand på teamet er Bastian Rytter, Skørpings young-gun, der med en fortid på Bryggeriets Gymnasium, nu er bosat i hovedstaden. Resten af teamet er gamle drenge i deres bedste alder. Pauli Lynnerup - Aalborg O.G som nu er bosat i Skørping, hvor han på daglig basis slagter skovens beton. Jesper Svenningsen - Skives stolte kriger med hang til store transitioner og meget lange grinds.Sidst men ikke mindst, Aarhus guldfugl, Kim Stær, der i en alder af 45 år, gang på gang overrasker og forbavser folk i streeten.

Alt i alt et solidt og farverigt crew af gode drenge, som altid bidrager til den gode session, hvorend de kommer. Drenge som alle giver én lyst til at skate, når man ser dem på boardet

 

Skateboard.dk:

Ok det er et hårdt team. Får vi dem at se i kapløbet om pladser til OL i år…jeg mener næste år?

 

BS:

Det satser vi hårdt på. Forhåbentligt betyder udsættelsen af legene, at de høje herrer i IOC får tid til at stikke en Master division sammen.. I så fald sender vi Stæren til Tokyo i en fullprintet Brodega dragt i stram lycra.

 

Skateboard.dk: 

Det vil uden tvivl sætte mange hjerter i brand.

Her afslutningsvis må vi lige høre, hvilket produkter vi kan forvente at se, og hvor vi kan skaffe dem?

 

BS:

Vi lancerer Brodega Skateboards online pga en ondsindet virus, som desværre umuliggør vores oprindelige plan om et brag af en releaseparty. Vi havde håbet på at kunne få lov til, i det mindst, at give en bajer og en rød pølse. Lidt ærgerligt, at vi ikke får lov til at markere lanceringen med en fest og en session, men virussen er grum og ikke til at fucke rundt med. Så øllet og pølsen må I alle have til gode, til vi er på den anden side af coronaen.

Som sagt lancerer vi i stedet online, hvor webshoppen nu er ved at være bygget færdig og klar til affyring. Shoppen er fyldt til randen med sprøde produkter. En softgoods linie med tee’s, longsleeves, crewnecks og hoodies, samt en masse accessories som 5-panels, snapbacks og beanies.
Derudover er der selvfølgeligt de produkter, der er hjertet i det hele - vores boards.
Den første boardserie er fordelt på 2 forskellige grafikker, som vil få et smil frem på læben hos alle gamle drenge med hukommelsen intakt. Der er en linie med popsicles som spænder over alle størrelser fra 8.12” - 9.0” og en linie af shaped boards i størrelser fra 8.325” - 9.0”. Derudover har vi en serie af Impact boards i 8.625”.

På sigt vil der blive godt fyldt op af de lidt bredere shaped boards, men lige nu sidder de brede boards fast i corona-kaos et sted i Europa. Forhåbentligt varer det ikke længe inden vi også kan tilbyde de helt brede skuder !!

I kan surfe forbi shoppen på www.brodega.dk og checke skidtet ud for jer selv - håber at I vil blive stoked over hvad I finder, og vil overveje at give Brodega Skateboards et lille skub i ryggen.

 

 

Skateboard.dk:

Opfordringen er her givet videre.

Tak for snakken.

 

BS:
Tak for interessen og snakken til skateboard.dk, tak til alle der holder hjulene igang på den danske skatescene, og tak til alle fremtidige kunder der smider et Brodega board under fødderne
.